fbpx

Sam Eye Am Photography

Werken Met Sam

/

Reageert doorgaans binnen een uur

Hi, ik ben Sam

DutchEnglishFrench

Ik ben gepassioneerd op

Sam's Verhaal

Als kind bracht ik het grootste deel van mijn tijd door met naar de klok te kijken, in de hoop dat de school zou eindigen, ik begreep niet hoe school me in het leven kan helpen.
Het gevolg was dat de leraren me niet echt mochten en mijn ouders moesten me vaak straffen in de hoop dat ik een goede leerling zou zijn.

Destijds was mijn grootste droom om met muziekfestivals en beroemdheden te werken. Dus begon ik te leren DJ’en. Elk vrij moment dat ik had, bestudeerde ik het en deed er alles aan om er zo goed mogelijk in te worden.

Een paar dagen nadat school was afgelopen, mijn grote dag, nam ik een enkele vlucht naar de festivalhemel, Amsterdam, Nederland, helemaal alleen.
Amsterdam was zo mooi in mijn ogen, ik wilde met iedereen delen wat ik zie, ik hield ook altijd van kwaliteitsfoto’s en ik dacht dat het mijn DJ-naam zou kunnen helpen, dus besloot ik mijn eerste camera te kopen!

Nadat ik op sommige plaatsen had geprobeerd te DJ’en en met mensen had gesproken, leerde ik dat in Nederland – IEDEREEN IS EEN DJ.
Dus ik moest creatief zijn.

Ik ontdekte dat als iedereen op het podium wil staan, ze allemaal goede foto’s nodig hebben van zichzelf en wanneer ze aan het dj’en zijn.
Dat heb ik dus geprobeerd.

Elke minuut dat ik niet aan het werk was, bracht ik door met leren en proberen foto’s te maken, helemaal alleen, gewoon via internet.

Een maand later kreeg ik een perskaart voor mijn allereerste festival om foto’s te maken. Ik bleef contact opnemen met festivals totdat een van hen me vertelde dat hij me elke maand zal betalen als ik weer kom – Mijn eerste klant! Ik hield van elke seconde daar.
Ik bleef 100% van mijn vrije tijd steken in beter worden en meer klanten vinden. Elke keer dat ik genoeg geld had, kocht ik betere apparatuur, waardoor ik elke keer 0 op mijn bank had.

Zes maanden nadat ik mijn eerste camera had gekocht, heb ik mijn baan opgezegd en ben ik fulltime gaan fotograferen.
Nu, 7 jaar later, ben ik erin geslaagd om te werken met elk festival en elke beroemdheid waar ik van droomde (behalve Emma Watson) en reis ik de wereld rond om betaald te worden om te doen waar ik van hou.

Questions?

Waarom een fotograaf inhuren in 2022?

Sommige mensen stellen die vraag misschien, want we hebben nu allemaal goede camera’s op zak.

Een fotograaf brengt echter veel meer dan dat.

De fotokwaliteit is aanzienlijk verbeterd, met meer details, nauwkeurige kadrering, rijke kleuren en artistieke onscherpte.

Bovendien kunt u door iemand te boeken die toegewijd is aan het uitbeelden van een evenement u van die druk ontlasten en van het moment genieten.

ww

How much pictures will we get?

Most photographers sell their photos like as “… photos per hour max”. Thats not how I work, I take as many relevant pictures as possible and deliver them all. That means that I can’t predict any number, it just comes organically as the event unfolds.

No Hidden Costs

When working together, I will give you 100% of myself, my prices are simple, the only costs that can add up are extra photoshoot time, transportation or if I’m being asked to photoshop too much (never happened yet).